Biff med sparris och ostonsås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-10-22 01:05
Vitlök och chili är dominerande kryddor i den thailändska biffen med sparris. Såsen smaksätts med ostronsås som finns att köpa i snart sagt alla affärer.Vill man rädda sig från kryddig hetta är en stor skål ris bästa tipset. Ris, och inte dryck, används av thailändarna själva när det blir för mycket av det hetta. Av den anledningen är det inte ovanligt med ris till exempelvis heta soppor.Skala och hacka vitlöken. Strimla biffen. Skär sparrisen i bitar, cirka 5 centimeter långa och hacka chilin. Fräs vitlöken med olja i het panna eller wok. Fortsätt med kött, vänd runt, sedan sparris, vänd igen, och sist ostron- och fisksås, socker, vatten och kalvfond. Se till att allt blir riktigt hett. Lägg upp och garnera med hackad chili. Ris till är en självklarhet.
4 personer3 msk rapsolja3 vitlöksklyftor500 g nötkött, utskuren biff eller lövbiff200 g grön sparris1 msk ostronsås1 msk fisksås1 msk strösocker1 dl vatten1 tsk koncentrerad kalvfond1 krm finhackad chili
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om