Biff med tomat

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-06-14 02:21
Wokat, antingen det sker i riktig wok eller vanlig stekpanna, är god, lättlagad och inte minst snabb mat. Kinamat säger vi i Sverige och tänker på något strimlat och kryddstarkt. Och visst, det finns gott om kryddstarka rätter i de många kinesiska kökslärorna, men samtidigt även flera milda.

Biff med tomat är ett exempel, om än något förenklat för att passa svenska förhållanden. Om mer styrka önskas så kan man alltid bjuda en sambal (kryddpasta) till.

Strimla köttet. Skär tomaterna i bitar. Blanda buljongen med tomatpuré. Hetta upp en wok eller stekpanna och börja med köttet och lite olja.

Woka eller stek under omrörning en dryg minut. Lägg i tomater och minimajs och fortsätt röra i pannan.

Avsluta med tomatbuljongen och red lätt med maizena löst i vatten. Smaka av med salt och peppar. Serveras med ris.

4 personer
500 g lövbiff

6-8 tomater

10 minimajs

1 dl stark buljong

1 msk tomatpuré

maizena

olja

salt och peppar

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om