Biffstek Primör

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-04-23 04:00
Våren är på väg. Även om grönsakslandet ligger djupfryst börjar primörerna dyka upp - i affären.
Biffstek med lök har varit svensk festmat i generationer. I dag har vi lärt oss älska så många utländska kök att biffsteken fått lite svårt att hänga med, men med uppdaterat garnityr håller den än. Här serveras biffsteken med blandade primörer och en lätt rödvinssky.
Ansa grönsakerna i god tid. Sparris, morötter och sockerärter måste förvällas, men gör dem var för sig för att ha full koll på koktiden. Ta upp grönsakerna och lägg dem i iskallt vatten så kokningen avstannar.
Värm rödvinsskyn. Finns färdig men det är snudd på lika lätt att koka egen på rödvin, vatten, kalvfond och lätt redning. Banka ut och stek köttet i lika delar smör och olja. Stek löken och värm övriga grönsaker i kokande vatten. Lägg upp biffarna, slå på sky och toppa med grönsaker. Avsluta med en stor persiljekvist eller annan färsk örtkrydda.
4 personer
4 skivor utskuren biff
smör och rapsolja till stekning
salt och vitpeppar
Till serveringen:
2 dl rödvinssky
1 knippa vårlök
1 knippa sparris
1 knippa späda morötter
100 g sockerärter
bladpersilja
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om