Caesarsallad

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-08-14 01:05
Caesarsallad passar alltid. Antingen den bjuds som lätt inledning på middagen eller som vegetarisk lätträtt. Den läckra dressingen har gjort salladen världsberömd.Blandade salladsblad där romansallad alltid måste ingå är ett krav, sedan kan man lägga till blad som man vill. Toppa med parmesanost, gräslök och dressing. Nystekta krutonger bjuds till.Koka ägget två minuter. Knäck och mosa ägget i en skål. Mixa med allt utom oljan. Stavmixer är perfekt hjälpmedel. När allt är finfördelat vispas oljan ner i blandningen. Fin stråle och små omgångar är det som gäller.Lägg upp blandad sallad och eventuellt tomater på tallrikar. Hacka gräslök och strö över. Ringla över dressingen och avsluta med hyvlad parmesanost (använd potatisskalare). Servera små sockerbitsstora vita brödbitar stekta i olivolja till.
4 personer
blandade salladsblad
i vilken romansallad alltid måste ingå3-4 msk hackad gräslökhyvlad, färsk parmesanosteventuellt några körsbärstomater eller annan salladsgrönsakTill dressingen:1 ägg1 msk vitvinsvinäger1-2 sardellfiléer 1 vitlöksklyfta1 msk fransk senap av dijontyp1 dl olivoljasalt och svartpepparTill serveringen:små brödkrutonger
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om