För fyra år sedan öppnade restaurang Boca på Prästgatan i Norrköping. Konceptet med pizza, smårätter och cocktails har sedan starten varit en lyckad satsning.
– Restaurangen har gått bra sedan dag ett och det känns lite som att vi växt ur den lilla yta som vi har där. Det är därför vi har tittat på möjligheter att expandera, säger ägaren Jakob Bravo.
Möjligheten infann sig bara någon meter från krogen i de lokaler där det tidigare funnits ett kafé.
– Det kändes självklart när vi hade chansen att få den här lokalen. Det blir så mycket enklare att driva ett ställe till när det ligger vägg i vägg.
Kaféet som de nu tagit över hade en tydlig prägel av retro och vintage och kunderna kunde även köpa delar av inredningen. Det är en affärsidé som kan komma att leva vidare.
– Vi kände direkt att vi ville behålla känslan av second hand och mycket saker finns kvar. Egentligen är det bara själva baren som är helt ny. Det är svårt att veta om det finns någon efterfrågan hos kunderna för att köpa med sig saker, men det vore kul. Vi kanske kommer att sätta prislappar på vissa grejer, men samtidigt är det inget vi kommer att fokusera på. Funkar det, så funkar det, säger Jakob Bravo.
Den nya restaurangen, Bar Kassett, kommer att ha en annan inriktning än Boca.
– Jag vill inte konkurrera med mig själv, så här kommer det att vara ett tydligt fokus på öl. Det kommer att vara ett ölhak. Vi har personal som är duktiga och det kommer vara noga utvalt vad vi serverar. Vi kommer även samarbeta med lokala bryggerier, vilket är jättekul. Men viktigast av allt är att det här ska bli ett ställe där man gillar att hänga och umgås.
Vad kommer ni servera för mat?
– Det kommer att bli lite matigare mackor som liknar Sandhäxan i Stockholm och även taco. Vi ser att den maten trendar på ett liknande sätt som pizzan gjorde när vi öppnade Boca. Man kan nästan se in i framtiden. När saker blir populära i Stockholm så dröjer det några år innan det blir trendigt här. Så är det ofta.
Är ni inte oroliga för det ekonomiska läget?
– Nej, Boca är väldigt populärt att det är fullt nästan varje dag och det är därför vi väljer den här satsningen. Även om det är lite sämre tider så är det inte något som vi känt av speciellt mycket. Vi har priser som passar de flesta, både på vardagar och helg.