Dill- och senaps-panerad lax

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-09-16 00:15
I takt med att lax dyker upp allt oftare på våra matbord måste tillagningen varieras allt mer. Här kryddas renskurna portionsbitar av lax med mortelstött senapsfrön och hackad dillStöt senapsfröna i mortel. Blanda med hackad dill, salt och vitpeppar. Vänd laxbitarna i kryddblandningen.Skala och koka potatis. Mosa och vispa upp med het mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar samt rör i fint hackad eller klippt gräslök.Fräs smör och mjöl i kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Smula i en fiskbuljongtärning och koka upp. Sjud sakta i fem minuter. Tvätta och riv det yttersta gula från en citron. Smaksätt såsen med raspet samt salt och peppar.Stek laxen i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till 2-3 minuter per sida.
Recept
För 4 personer4 portionsbitar skinn- och benfri lax3 msk gult senapsfrö3 msk brunt senapsfrö1 dl finhackad dillsmör och rapsolja till stekningTill såsen:1 1/2 msk smör1 1/2 msk vetemjöl3 dl vatten2 dl grädde1 fiskbuljongtärning1 msk rivet citronskalTill servering:12 potatisar, mjölig sort2 dl mjölk4 msk hackad gräslök
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om