På väggen visas bilder och film från högtiden i Mexiko och i hörnet står ett stort trappliknande altare prytt med autentiska dekorationer i form av mönsterklippta silkespapper i olika färger, ljus och den orangea cempasúchil, vilken även kallas "dödens blomma".
Aztekernas sätt att se på döden är traditionens ursprung, en tradition som handlar om att fira döden och dem vi saknar. Ett altare tillägnat de döda upprättas under högtiden, där placeras symboliska föremål såsom vatten, frukt, bröd och saker som de avlidna tyckt om. På toppen av altaret står La Catrina, en docka som likt Liemannen gestaltar hur människor blir hämtade in i döden.
- Det behöver inte alltid vara så sorgligt, säger Alma Paz som tillsammans med Wendela Pålsson, Lia Ortega och Axel Gruvaeus skapat utställningen som håller på till och med lördag.
De går sitt andra år på programmet Kultur, samhälle, mediegestalning vid Linköpings universitet. Utställningen är en del av utbildningen och deras ambition är att skapa interaktivitet där besökarna kan titta på film, skriva ner funderingar kring döden och lägga blommor dödskallar på altaret. Lördagen bjuder även på dödskalle-pyssel och ansiktsmålning.
- Vi vill visa andra perspektiv på ämnet, säger Axel Gruvaes.
Han berättar att de med utställningen hoppas på samtal och reflektioner kring dödens betydelse, men även att folk ska få tid att minnas dem som dött.