Hans Andersson gjorde en polisanmälan direkt och ringde även NT som vid lunchtid kunde konstatera att hinkarna stod kvar utmed gatan.
Hinkarna har innehållit lök, sallat och annat innan de fylldes med använt fett, vilket tyder på att det är någon typ av restaurang som dumpat fettet här.
Hans Andersson reagerade starkt på att någon bara dumpar avfallet så här, själv är han noga med att sortera avfallet i den mekaniska verkstad han är delägare i. - Jag plockar upp minsta batteri,säger han Johan Levander, landskapsarkitekt på Tekniska kontoret i Norrköping hade inte hört talas om det och inte fått någon rapport från polisen under dagen, men lovade att sända ut någon för att ta hand om avfallet. - Det är ofta svårt att spåra vem som står bakom nedskräpningen, så det blir ett detektivarbete att försöka se vem som gjort det. Det är inte bara fett som i det här fallet. Det kan vara olja, bildelar och annat också, säger han. Sedan 2006 är det kommunen som tagit över ansvaret för att se till att den här typen av avfall hämtas upp och tas om hand på bästa möjliga sätt av någon som sedan återvinner fett. - Den här typen av nedskräpning har ökat och i år har vi nog haft ett 20-tal fall, säger Johan Levander. En orsak till att alltfler börjat lämna skräpet i "naturen" tror Johan Levander är att priset för att få det omhändertaget stigit kraftigt. För upphämtning av 70 liter matfett tar kommunen cirka 320 kronor. De 14 hinkarna skulle därmed ha kostat nedskräparen cirka 740 kronor, vilket nu faller på kommunen istället.