Efter branden: "Man känner sig förföljd"

Under natten mot tisdagen brann det intill S:ta Marias Syrisk Ortodoxa Kyrka i Folkets park i Klockaretorpet. Branden, som kunde släckas utan att sprida sig till kyrkan, utreds som försök till grov mordbrand.

Räddningstjänsten ryckte ut efter larmet.

Räddningstjänsten ryckte ut efter larmet.

Foto: Ulf Wigh / Wighs news

Norrköping2019-11-26 14:00

Det var vid 02:06 under natten mot tisdagen som larmet inkom till SOS. Vid 02.40 var branden släckt, men inledningsvis fanns risk för spridning.

– Om det hade tagit sig så hade det gått på några minuter eftersom det är en träbyggnad, säger Isa Gergin som jobbar som vaktmästare i byggnaden som sägs av Azech-syrianska föreningen.

Har lokalerna påverkats något av det här?

– Nej, det har inte blivit någon påverkan, men det har blivit svarta märken på fasaden utvändigt, säger Isa Gergin och fortsätter:

– Man märker knappt att det har hänt något, tack och lov.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till grov mordbrand.

– Det här skulle ha kunnat gå illa, säger Calle Jerrhage, förundersökningsledare vid Norrköpingspolisens avdelning för grova brott.

Spår av brännbar vätska ha hittats på platsen, men inte på själva byggnaden.

– Det verkar som att man har hällt ut det här på marken.

Någon misstänkt har ännu inte identifierats. Den som har iakttagelser uppmanas att ta kontakt.

– Om det är yngre förmågor som lekt med elden är det viktigt att vi fångar upp dem. Det här är fullständigt vansinnigt beteende, säger Calle Jerrhage.

I augusti 2018 utsattes S:ta Marias Syrisk Ortodoxa Kyrka för en anlagd brand och även om den här branden aldrig fick lika stora konsekvenser på verksamheten så skapar den oro.

– Man känner sig förföljd på något sätt, säger Isa Gergin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!