Enkel wok med chili

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-03-13 00:15
Gå förbi affärernas rader av djupfrysta wokgrönsaker. Strimla egna, färska grönsaker och woken blir betydligt godare.Wok ska vara krispig och kryddig. Två egenskaper som är svåra att förena med djupfrysning. Av den anledningen brukar alla tillverkare kasta i bambuskott och vattenkastanjer i sina djupfrysta grönsaksblandningar eftersom just dessa grönsaker inte tappar sin spänst lika lätt.Strimla grönsakerna. Skär fläskfilén i tunna skivor. Koka ris.Hetta upp en wokpanna ordentligt. Slå i olja och lägg i grönsakerna. Woka i omgångar om pannan är liten. Krydda med röd thailändsk curry och söt indonesisk soja.Ta upp grönsakerna med hålslev och lägg på öppet fat. Grönsakerna hålls varma ovanpå riskastrullen. Woka köttet. När det är klar blandas allt i pannan. Slå på söt, thailändsk chilisås, koncentrerad kycklingfond och vatten. Garnera med färsk koriander.
Recept
4 personer
500 g fläskfilé1 röd paprika1 grön paprika2 rödlökar1 morot100 g sockerärter1 chili, inte för stark1 1/2 msk rapsolja1 tsk röd thailändsk curry3 msk söt, indonesisk soja3 msk söt, thailändsk chilisås3 msk vatten1 tsk konc. kycklingfond1 kruka koriander
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om