Jerney Kovac, ägare av krogen Enoteket i Industrilandskapet i Norrköping, tar över Söderköpings Golfklubbs restaurang.
Golfklubben har drivit restaurangen i egen regi sedan februari 2014, tidigare har den varit utarrenderad till olika krögare.
– Vi blev kontaktade om det fanns intresse. Vi har medarbetare som visat drivkraft och som vill ta ett visst ansvar, säger Jerney Kovac som låter några ur personalen arbeta på Eno Golf som blir restaurangens nya namn.
– Jag vet att golfspelare har specifika önskemål och förväntningar som vi ska försöka tillgodose, säger han.
Strategin är att känna in stället första året innan eventuella nödvändiga åtgärder vidtas.
– Vi går in lite försiktigt med respekt för det som gjorts där, säger Jerney Kovac.
Restaurangen har under golfklubbens regi haft två kockar och öppet varje dag, erbjudit dagens lunch, à la carte samt möjligheter till fester och konferenser.
Dessutom har det arrangerats julbord på golfrestaurangen, en tradition som ska få leva kvar, enligt Jerney Kovac.