Vid lunchtid på onsdagen öppnade matmarknaden vid Kristinaplatsen. Det är företaget Geraud Markets som arrangerar den och de har varit i Norrköping flera gånger förut.
– Senast vi var i Norrköping var 2019, säger Francois-Xavier Mauraisin som är chief operating officer vid Geraud Markets.
– På matmässan finns mat från massor med olika länder.
Han berättar att fokus på matmässan är kvalitativ mat, inte bara snabbmat som man normalt sett hittar på festivaler.
– Här kan man se på när maten tillagas och se det fina hantverket som ligger bakom maten.
När vi pratar med Francois-Xavier står vi vid ett stånd som säljer engelsk fudge. På bordet ligger 1,3 ton olika sorter upplagda, fördelat på 120 sorter.
– Just den här fudgen tillverkas i Manchester, England.
I tältet där det lagas langos träffar vi kocken Sendor från Ungern. Han beskriver lyriskt och med stor matkärlek hur de bakar degen, friterar bröden och fixar med all topping framför kunderna. Färskare än så blir det inte.
– Hemligheten med langos är att få dem lite krispigare i mitten och mjukare i kanterna.
Just langos är Alexandra Frykerås-Stojanovs favorit.
– Kul att det händer lite i stan igen, säger hon när hon äter tillsammans med Daniel Hägg-Stojanov.
Christer Zwallner passade på att köpa sig en påse med fikabröd när han passerade matmässan.
– Maten ser fin ut, men det får räcka med det här denna gång.