Färserad lammstek

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-10-10 00:16
Rulla och skär upp steken från sidan, ungefär som om man rullar upp en rulltårta. Blanda lammfärsen med kryddor och äggvita. Salta och peppra köttet, lägg på färsen och rulla ihop. Bind samman med bomullssnöre.Bryn köttet runt om i olivolja. Lägg över på ugnsfast fat och stek rullen 1 timme och 15 minuter i 150 graders ugn. Skär grönsakerna i bitar. Lägg dem på ugnssäkert fat och ringla över 2-3 matskedar olivolja. Salta, peppra och sätt in fatet i ugnen och låt grönsakerna steka tillsammans med köttet cirka 30 minuter.Låt köttet vila några minuter innan bomullssnöret lossas och köttet skivas upp.
För 4-5 personer1 urbenad lammstek, ca 1,2 kg200 g lammfärs2 vitlöksklyftor1 msk timjan1 msk rosmarin2 äggvitorolivoljaTill grönsakerna:2 auberginer2 zucchini2 röda paprikor, gärna söta2 gula lökar2-3 vitlöksklyftorsalt och peppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om