Videon är inte längre tillgänglig
Det är kallt i kylen på Coop Nära.Så kallt att NT:s team åker till flera butiker för att se om någon säljer varmare ägg.
Med en nyinköpt äggkläckningsmaskin vill vi testa - kan man kläcka fram kycklingar ur frukostägg?
När jag ställt äggkartongerna på bandet frågar jag kassörskan:
- Tror du att det går att få kycklingar av dom här?
- Det sägs ju att det ska kunna gå. Fast, nä...det tror jag inte, svarar hon.
På Willys och Ica Supermarket står äggen mindre kallt. Jag och fotografen inhandlar ett äggpaket på varje ställe.
NT:s äggkläckningsmaskin ska stå i min källare. Den utlovar plats för 16 ägg men bara 13 av de nyinköpta äggen får plats. Ur äggkartongerna försöker jag plocka ut ägg som är lite mindre i storleken och som har fina och hela skal.
Varje ägg får en siffra och ett tydligt kryss på ena sidan. I 37,7 grader ska de ligga i tre veckor. Varje morgon och varje kväll ska äggen vändas. Varannan dag ska vatten fyllas på.
Vilket barn har inte drömt om att frukostäggen ska utvecklas till kycklingar. Så tänker jag en kväll när jag vänder på äggen under överinsyn av min son.
Nu är det bara att vänta och se. Som numrerade-bingobollar ligger äggen i kläckaren. Själv slukar jag alla böcker om kycklingskötsel jag kommer över. För vem vet?
Kanske kläcker NT sommarens gulligaste nyhet.