Fiskfärsbiffar med stuvad spenat

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-07-07 00:15
Först mala fisk, sedan stuva spenat och allt klart på 20 minuter. Det handlar inte om en uppgift för kocklandslaget utan vardagsmat som alla klarar.Inte fullt tinade fiskfiléer är lättast att hacka i matberedaren. Använd bara äggvita för att färsen ska bli riktig stabil. Här kommer receptet med alla mått.Finhacka hoki- och laxfilé i matberedare eller mixer. Blanda färsen med grädde, äggvita och kryddor. Forma fyra biffar som steks med smör, 4-5 minuter per sida i medelvarm panna.Lägg spenaten i kastrull. Tillsätt vatten och låt allt tina och bli varmt på medelvärme. Tillsätt grädde, gräslök och kycklingfond. Koka upp och red av med maizena löst i vatten. Sjud fem minuter och smaka av med salt och peppar.
Recept
För 4 personer
400 g hokifilé50 g kallrökt lax3 msk grädde2 äggvitorsalt och peppar smör till stekningTill spenatstuvningen:
300 g hackad spenat4 dl vatten1 dl grädde1 msk hackad gräslök1 tsk konc. kycklingfondmaizena till redningsalt och peppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om