Fiskpiccata med linscouscous

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-10-03 01:05
Piccata är en italiensk klassiker som innebär att något är ost- och äggpanerat. Resultatet blir som en omgivande omelett.Piccata är drygt och paneringen gör att man klarar sig med drygt 100 gram fisk per person. Här väljer vi prisvärda hokifiléer och slinker undan med färdig tomatsås ur "pastasås-sortimentet".Vispa äggen med fint riven parmesanost, vatten och kryddor. Koka upp vatten till couscousen. Salta, lägg i linserna och sjud 10 minuter under lock. Vänd därefter ner couscousen och tillsätt olja. Dra kastrullen från värmen och låt allt stå och dra ett par minuter. Fluffa upp blandningen före servering.Se till att fiskfiléerna är helt skinn- och benfria. Vänd dem först i vetemjöl och sedan i äggsmeten. Lägg fisken direkt i medelvarm panna och stek i lika delar smör och olja. Stek fiskpiccatan varsamt på båda sidor. Servera med tomatsåsen.
4 personer
4 hokifiléer2 ägg1 dl riven parmesanost1/2 tsk paprikapulver2 msk vatten1/2 tsk salt1/2 krm vitpeppar1 dl vetemjölsmör och olivolja till stekning1 burk tomatsås (typ pastasås)Till linscouscousen:
3 dl fullkornscouscous1 dl röda linser2 1/2 dl vatten1 msk olivolja1/2 tsk salt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om