Fiskpiccata med tomatsås och linscouscous

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-11-20 00:05
Piccata är en italiensk klassiker som innebär att något är ost- och äggpanerat. Ungefär som inbakat i en omelett. Här väljer vi fisk och fullkornscouscous men fuskar med färdig tomatsås från pastasåshyllan. Rör samman piccatasmeten. Knäck äggen i en bunke och vispa ner fint riven parmesanost, vatten och kryddor.Koka upp vatten till linscouscousen. Salta och lägg i linserna. Sjud dem 10 minuter under lock. Vänd därefter ner couscousen och tillsätt olja. Dra kastrullen från värmen. Värm tomatsåsen.Se till att fiskfiléerna är helt skinn- och benfria. Vänd dem först i vetemjöl och sedan i äggsmeten. Hetta upp en panna till strax under medelvärme och tillsätt smör och olivolja. Lägg fisken direkt i pannan sedan den panerats. Stek fiskpiccatan varsamt. Kontrollera att stekytan är gyllengul innan fisken vänds.
4 personer
600 g hokifilé2 ägg1 1/2 dl färskriven parmesanost1/2 tsk paprikapulver2 msk vatten1/2 tsk salt1/2 krm vitpeppar1 dl vetemjölsmör och olivoljaTill linscouscousen:3 dl fullkornscouscous1 dl röda linser2 1/2 dl vatten1 msk olivolja1/2 tsk salt3 dl färdig tomatsås
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om