Fläskfilé med ananasmangosås

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-03-13 04:00
Ananas och mango är två frukter som snabbt växer ihop till en smakfull kombination. Den söta, lite skarpa fruktsmaken blandas med grönsaksfond, kokosmjölk, socker och chili till en kryddig mix som får smaklökarna att slå glädjeskutt. Såsen ska vara smakfull men inte stark.
Skala och skär fruktköttet i bitar. Skär en tredjedel av fruktköttet i små tärningar. Resten läggs i matberedaren och finfördelas.
Koka upp vatten smaksatt med grönsaksfond, kokosmjölk, socker, vinäger och chili i kastrull. Red av med maizena till simmig sås. Rör ner mixen och smaka av med flingsalt. Lägg till sist i de hela bitarna. Skiva och stek köttet i lika delar smör och olja. Salta och peppra. Arrangera festligt och servera med ris.
4 personer
600 g putsad fläskfilé
salt och peppar
rapsolja och smör till stekning
Till såsen:
1 färsk ananas
1 mango
1 dl kokosmjölk
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 msk socker
1 msk vit vinäger
1 finhackad chili, inte alltför stark
1 tsk flingsalt
2-3 msk maizena + lika mycket vatten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om