Fläskfilé med ananasmangosås
Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Skala och skär fruktköttet i bitar. Skär en tredjedel av fruktköttet i små tärningar. Resten läggs i matberedaren och finfördelas.
Koka upp vatten smaksatt med grönsaksfond, kokosmjölk, socker, vinäger och chili i kastrull. Red av med maizena till simmig sås. Rör ner mixen och smaka av med flingsalt. Lägg till sist i de hela bitarna. Skiva och stek köttet i lika delar smör och olja. Salta och peppra. Arrangera festligt och servera med ris.
4 personer
600 g putsad fläskfilé
salt och peppar
rapsolja och smör till stekning
Till såsen:
1 färsk ananas
1 mango
1 dl kokosmjölk
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 msk socker
1 msk vit vinäger
1 finhackad chili, inte alltför stark
1 tsk flingsalt
2-3 msk maizena + lika mycket vatten
600 g putsad fläskfilé
salt och peppar
rapsolja och smör till stekning
Till såsen:
1 färsk ananas
1 mango
1 dl kokosmjölk
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 msk socker
1 msk vit vinäger
1 finhackad chili, inte alltför stark
1 tsk flingsalt
2-3 msk maizena + lika mycket vatten
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!