Fläskfilé Nobis

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-07-27 04:00
Fläskfilé Nobis brukar man hitta i krogmatsedlar då och då. Nu öppnar vi eget hemma och lagar krogmaten på egen spis.
Jobba som ett proffs och börja med såserna och tillbehören. Sedan är det bara att steka köttet och lägga upp. Hur enkelt som helst och alla blir imponerade.
Förbered såserna. Bearnaise kan vara lite knepig att göra så satsa på färdig sås för enkelhetens skull. Rödvinssås finns också färdig, men annars kokar man en enkel variant på en del vin och två delar vatten smaksatt med koncentrerad kalvfond. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Förkoka sparrisen en dryg minut. Ugnsstek tomaterna.
Putsa köttet fritt från fett och hinnor och dela i åtta lika stora bitar. Lägg dem på högkant och banka ut lätt. vänd köttet i mjöl och stek ett par minuter på vardera sidan i lika delar smör och olja. Salta och peppra efter vändning. Grunda med rödvinssky på tallrikarna, därefter kött, sparris och till sist bearnaisesås.
4 personer
600 g fläskfilé
vetemjöl
salt och peppar
smör och olja till stekning
Till garnering:
bearnaisesås
rödvinssås
grön sparris
4 tomater
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om