Fläskfilé Oscar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-10-29 00:05
Fläskfilé Oscar är en förenklad variant av den klassiska paradrätten som i sitt ursprung lagades på kalvkött till dåvarande kungens ära i slutet av 1800-talet. Då var det tryffel och hummerklor med på tallriken, här låter vi lyxen stanna vid räkor. Dubbla såser gör den här rätten extra festlig. Låter avancerat men går att lösa med färdiga såser om man känner sig osäker.Börja med såserna. Koka och vispa egna om du känner dig säker, annars köper du färdiga såser eller halvfabrikat. Förbered även sparrisen.Putsa bort alla hinnor från fläskfilén och skär den i tre centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna på högkant och banka ut lätt. Stek fläskfiléskivorna i medelvarm panna. Salta och peppra. Låt de färdigstekta skivorna ligga någon minut under folie för att köttsaften ska sätta sig. Slå lite madeirasås på tallrikarna. Lägg ett par köttbitar på varje och toppa med lättkokt sparris och bearnaisesås. Garnera med räkor och bladpersilja.
4 personer
600 g fläskfilésalt och vitpepparsmör till stekning2 dl madeirasås2 dl bearnaisesåsgrön sparris, fryst går bra50 g skalade räkor
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om