Fläskfilégryta med paprika

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2009-04-04 00:15
Med fläskfilé som grund för en gryta går det fort värre i köket. Här låter vi paprika stå för smaksättningen och serverar allt med spännande rött ris.Fläskfilé gör visserligen grytan dyrare än om man lagar av enklare delar. Men som helgmat kanske man kan unna sig den lilla lyxen.Putsa bort onödigt fett och skär köttet i centimetertjocka skivor. Skär paprikorna i bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka löken. Bryn köttet hastigt i en het panna med lika delar smör och rapsolja. Lägg över köttet i en kastrull, tillsätt en liten smörklick, paprika, lök och paprikapulver. Vänd runt på medelvarm platta en knapp minut. Klicka i tomatpuré och slå på vatten, kalvfond och grädde. Koka upp och red lätt med maizena. Sjud grytan 5 minuter, smaka av med salt och peppar.Rött ris kokas som vanligt ris men något längre, cirka 35 minuter, så sätt på det innan den snabblagade grytan åker på spisen.
Recept
För 4 personer
700 g fläskfilé3 paprikor, gärna varierande färger1 stor gul lök2 msk paprikapulver1 msk konc. tomatpuré3 dl vatten1 msk konc. kalvfond2 dl gräddemaizenasalt och pepparsmör och rapsoljaAtt äta till:
ris, gärna rött
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om