Fläsklägg fällde Olle i kockfinalen

En för stor och odelad fläsklägg ställde till det för Olle Isaksson i finalen av tävlingen Årets kockelev. Han slutade på fjärde plats, en placering som han inte är helt nöjd med.

Foto: Lisa Brunzell

Norrköping2009-03-19 18:26
Norrköping - Jag hade siktat på att vara bland de tre främsta, men det är så det kan gå, säger Olle Isaksson från Örebro där tävlingen avgjordes. De sex finalisterna skulle på två och en halv timme skapa en rätt utifrån förutbestämda ingredienser, bland annat pepparrot, rödbetor och potatis. Och så var det den där fläskläggen... - Vi fick en hel lägg som man behövde huggklubba för att dela och den var annorlunda rimmad än dem jag tränat på så det blev inte alls lika gott som när jag senast tränade på rätten. Fläskläggen skulle ha behövt koka längre, säger Olle Isaksson. Trots fadäsen så låter rätten (eller snarare menyn) bestående av halstrad fläskbogs-sous-vide, pytt i panna med fläsklägg och rödbetor, äpple- och pepparrotsskum, potatis- och morotspuré samt en aladåb på en bädd på smörstekta äpplen som en intressant komposition och han fick också beröm från juryn. - De andra tävlande var riktigt vassa och det har varit jäkla kul ändå idag. Det var riktigt roligt att laga maten, och det är det ju faktiskt allra oftast, säger Olle Isaksson, på väg mot festmiddagen. Fast då är det någon annan som får stå vid grytorna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om