Företaget flyttar från Butängen

Gardinbutiken Ah:s flyttar från sina lokaler på Butängen efter att ha funnits i områden sedan 1978 och snart följer systerbolaget Primetex efter.

Sofia Flach, anställd Ah:s, och Mikael Lidetoft, ägare Primetex och Ah:s, ser fram emot flytten.

Sofia Flach, anställd Ah:s, och Mikael Lidetoft, ägare Primetex och Ah:s, ser fram emot flytten.

Foto: Sandra Virro

Norrköping2019-11-09 18:00

Den gångna veckan har det varit en strid ström av kunder till Ah:s Gardiner på Butängen. Anledningen är den totala utförsäljningen inför stundande flytt till nya lokaler.

– I slutet av januari räknar vi med att vara i gång i de nya lokalerna, säger Mikael Lidetoft, vd på Ah:s Group AB.

I samma lokaler huserar Primetex, som ingår i samma koncern, och till sommaren gör de Ah:s Gardiner sällskap i industriområdet mellan Ektorp och Kneippen. 

Företagets nuvarande placering ligger i utkanten av intresseområdet för dragningen av Ostlänken. Osäkerheten det medför tillsammans med förändrade kundmönster och lägre lönsamhet gör att man nu flyttar till de mindre lokalerna, där man satsar på ett så kallat showroom.

– Butiksdelen blir inte butik på så sätt att man kommer in och köper metervara över disk, det blir mer "made to measure", alltså att vi jobbar mer mot slutkund, säger Mikael Lidetoft.

Detaljhandelsbutiksdelen har i och med allt färre kunder krympt successivt med åren.

– För 10–15 år sedan kom man in här och valde tyg för att sy upp gardiner själva. Nu kommer det knappt in någon i månaden och säger att de ska sy upp gardiner själva, säger Sofia Flach som varit anställd i 17 år och är en av två anställda som följer med.

Primetex genomgår just nu en företagsrekonstruktion, men vd:n ser trots detta positivt på framtiden.

– Vi jobbar med den biten, det har varit en tuff period i det bolaget, men i december räknar vi med att vara på banan igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!