Det var år 1916 som sommartid infördes i ett försök, men bönderna protesterade och inte förrän 1980 infördes sommartid igen.
- Det var mjölkbönderna som var tveksamma.
I dag har många bönder maskiner som mjölkar korna när det behövs. Det har visat sig att det går bra, säger Ragnar Johansson som har sitt lantbruk i Karstorp.
EU-direktiv styr
Han menar att det mest är en massa klockor som ska ställas om två gånger per år vilket är onödigt.
- Vi får anpassa oss efter de direktiv som finns, det är kanske praktiskt att hela EU gör på samma sätt. För vår skull behöver man inte ställa om klockorna, säger han.
Sommartid innebär trots det att bönderna har fler timmar i ljus när det är dags för skörd, något som Ragnar Johansson uppskattar. Skulle han själv få bestämma skulle han ha sommartid året om.
- Det är mer av privata skäl. Visst kan djuren bli hungriga och börja skrika när tiden ställs om. Jag ger mina kor ensilage på ett foderbord och fyller på när det är slut så det är inga problem, säger han.
"Det finns inget positivt"
Även i dag finns det motståndare till sommartid. Edvin Johnson är en av dem och han har startat Facebook-gruppen "Avskaffa sommartid och inför normaltid året om".
- Det finns inget positivt, bara nackdelar. Det är jobbigt att ställa om klockan, glöms det bort kommer man dessutom försent till jobbet, säger han.