Frasvåfflor med bakpulver
Foto: Fotograf saknas!
Knepet att blanda bakpulver i våffelsmeten ger extra lyft åt våfflorna. Frasigheten består så länge våfflorna inte travas på varandra och de får jämn fin färg eftersom smeten trycks ut mot våffeljärnets heta mönster av bakpulvrets jäsande effekt. Dessa vackra våfflor är perfekta att dela i hjärtan, eller vad våffeljärnet har för mönster, och servera som små läckra minivåfflor med sylt och grädde efter middagen i helgen.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i skål. Vispa grädden hårt. Knäck ned ett ägg i mjölblandningen och tillsätt kallt vatten. Rör allt till en jämn smet. Avsluta med att vända ned grädden.
Sätt in smeten 20 minuter i kylskåp så den hinner bli riktigt kall innan gräddningen.
Hetta upp våffeljärnet, pensla med lite fett och grädda våfflorna.
Cirka 8-10 laggar
3 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/2 dl vatten
50 g smör
3 dl grädde
3 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/2 dl vatten
50 g smör
3 dl grädde
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!