Nu håller 17 funktionshinderföreningar och deras samarbetsorgan HSO till i slitna lokaler på Sandbyhov. Här har de sina kanslier och här har de gemensamma lokaler, bland annat det rymliga, handikappanpassade köket som används flitigt.
I sommar upphör kommunens lokalstöd till föreningarna i de här lokalerna och huset ska rivas. I stället erbjuds de nya lokaler på Thapperska på Gamla Övägen.
– Det finns mycket där som är bra, säger Jenny Eliasson.
Tillsammans med Peter Hallsten och Ingela Karlbom, som också sitter i HSO:s styrgrupp inför flytten, berättar hon om de anpassningar som nu görs där inför att både HSO-föreningarna och andra handikappföreningar ska flytta dit.
Men det verkar omöjligt att få tillgång till ett kök där man kan laga mat, såsom de har nu.
– Matlagningen och det vi gör tillsammans i köket är en stor social del, säger Ingela Karlbom och ser ingen möjlighet att hyra ett handikappanpassat kök på stan i stället.
Peter Hallsten berättar om sin förenings soppluncher och hur viktiga de är. Priset för måltiden är avgörande för den med liten inkomst. I köket hålls också kurser om kostens betydelse vid vissa diagnoser.
Nyligen skrev styrgruppen brev till kommunen om sin oro och de förklarade hur omfattande deras olika verksamheter är, eftersom de är osäkra på om kommunen verkligen förstått det.
De vet till exempel inte säkert hur det kommer att fungera i den gymnastiksal som finns vid Thapperska.
– Vi har 400 medlemmar i reumatikerföreningen som tränar varje vecka. För många är det avgörande för att de ska klara sin vardag och kanske ett visst arbete, säger Jenny Eliasson.
Nu har de fått en inbjudan till ett möte med kommunen. Dagen innan ska vård- och omsorgsnämnden ta upp lokalfrågan på sitt sammanträde.
Förslaget är att Thapperska ska vara det lokalstöd som funktionshindersföreningar erbjuds. Föreningar som väljer andra lokaler får stå för kostnaden själva. På Thapperska finns en rad kanslirum och så gemensamma lokaler - som aula, gymnastiksal, mötesrum och ett mindre kök - som ska samnyttjas och dessutom samordnas med vård- och omsorgskontorets verksamhet där.
De tre ur styrgruppen är övertygade om att deras verksamheter hjälper människor att må bättre, både fysiskt och psykiskt, och på det sättet innebär en avlastning för både kommunen och regionen. Därför oroar de sig för att verksamheter, som de nu har, inte kommer att rymmas i de nya lokalerna.