Grillad kalvkotlett

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-08-10 01:05
Grillad kalvkotlett smaksatt med balsamvinäger låter mer avancerat än det är. Att utesluta fett i marinaden innebär minskad risk för öppen eld.Be butiken att stycka upp kotletterna då benen är ganska kraftiga. För att få ett så saftigt kött som möjligt bör den feta kappan sitta kvar på kotletterna. Hittar man inte kalvkotletter är entrecôte det bästa alternativet. Pensla eller vänd kalvkotletterna i balsamvinäger och krydda med grillkrydda och vitpeppar. Salt behövs inte då det finns i grillkryddan. Låt kotletterna ligga i marinaden någon halvtimme. Förbered potatis, svamp och persiljesmör.Grilla köttet över fin glöd, cirka fyra minuter på vardera sidan. Generellt grillar man första sidan till dess den fått fin färg och sedan vänds köttet. När köttsaft tränger upp på ytan är köttet färdigt. Vill man ha genomgrillat kött fortsätter man grillningen någon minut till. Servera köttet med brynta champinjoner, aromsmör och ugnsstekt hasselbackspotatis.
4 personer4 kalvkotletter2 msk balsamvinäger1 tsk grillkryddavitpepparTill serveringen:
hasselbackspotatischampionjonerpersiljesmör
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om