Grillad kyckling med lime

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-02-05 04:00
Kycklingfiléer har blivit storsäljare. Goda att steka och ännu godare att grilla om det låter sig göras.
Kom bara ihåg, kycklingfilé måste kryddas ordentligt för att få smak och karaktär. Aromatisk balsamvinäger, indiska kryddor och färsk limefrukt är ett sätt. Hoppa över potatis och feta såser utan bjud kycklingfiléerna enbart med späda grönsaker och olika sorters sallad.
Blanda samman marinaden av balsamvinäger, pressad vitlök, olivolja, spiskummin och koriander. Pensla kycklingfiléerna med marinaden och låt den verka i åtminstone 10 minuter.
Förbered bönor och morötter. De behöver bara ett uppkok i lättsaltat vatten för att bli klara. Riv sallad av olika slag och fördela på tallrikar.
Stek eller grilla kycklingfiléerna. Kontrollera att köttet helt genomstekt innan det placeras ovanpå grönsaksbädden. Toppa med färska örtkryddor och färsk lime att pressa över.
4 personer
4 kycklingfiléer
Till marinaden:
3 msk balsamvinäger
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 krm mald spiskummin
1 krm mald koriander
Till serveringen:
2-3 färska limefrukter
blandad sallad
färska bönor, strimlad morot och färsk timjan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om