Grönsaksgryta med fläsk

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-09-26 00:15
Ajvar Relish är inte så välkänt i Sverige. Bakom namnet döljer sig en kryddig grönsaksröra som passar perfekt i grytor.Det är konstigt att ajvar relish inte är så känd i Sverige. Grönsaksröran har sina rötter i Balkanländerna och görs i huvudsak på paprika och aubergine. Den finns färdig i burk, ofta i olika styrkor från helt mild till mycket het. Skär ner grönsakerna i mindre bitar. Hetta upp en stekgryta och fräs grönsakshacket i olivolja. Tillsätt färdig tomatsås och ajvar relish. Låt grytan sjuda sakta cirka 5 minuter.Putsa bort den feta kappan och skär kotlettraden i ganska tunna skivor. Stek skivorna i lika delar smör och olivolja. Krydda varsamt med salt och peppar. Kan serveras med enbart grönsaksgryta eller om man vill kompletterat med potatis, couscous eller bulgur.
Recept
För 4 personer
2 gula lökar1 gul zucchini1 grön zucchini1 aubergine1 röd paprika1 gul paprika2 vitlöksklyftor3 dl färdig tomatsås1 dl ajvar relisholivoljasalt och pepparTill servering:
500 g benfri kotlettradsmör och olivolja
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om