Grönsakspytt med indiska kryddor
Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Vegetarisk pytt behöver inte vara en efterapning av den vanliga pytten på köttrester. Här är man fri att blanda i vad man vill och kryddningen kan bli nästan hur spännande som helst.
Skär potatisar, morötter och zucchini i tärningar. Strimla purjolöken och hacka röda löken. Finhacka färsk vitlök. Stek grönsakerna i stekgryta. Rör i grytan så inget fastnar i botten. Krydda och tillsätt HP-sås efter några minuter.
Efterstek grytan i 200 graders ugn cirka 5 minuter eller till dess morötterna (som tar längst tid) inte längre känns råa.
Överstek inte för då blir pytten kladdig och trist.
Lägg upp i portionsskålar och garnera med färsk koriander eller persilja.
4 personer
8-10 medelstora potatisar
2 morötter
1 purjolök
1 röd lök
1 zucchini
1 hel, färsk vitlök
1 tsk tandoorikrydda (färdig kryddblandning)
1 tsk mald koriander
1 tsk mald kardemumma
1 dl HP-sås
rapsolja till stekning
1 kruka färsk koriander eller en liten knippa persilja
8-10 medelstora potatisar
2 morötter
1 purjolök
1 röd lök
1 zucchini
1 hel, färsk vitlök
1 tsk tandoorikrydda (färdig kryddblandning)
1 tsk mald koriander
1 tsk mald kardemumma
1 dl HP-sås
rapsolja till stekning
1 kruka färsk koriander eller en liten knippa persilja
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!