Gubbröra med blandad lax

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-05-07 00:15
Traditionell gubbröra görs på hårdkokt ägg, lök och ansjovis. Allt blandat med massor av dill. Smaken är skarp och uppskattas av många, men en mildare variant brukar falla än fler i smaken. Knepet är att byta ut ansjovisen mot rökt och gravad lax. För att röran ska bli just röra blandas de finhackade ingredienserna med hovmästarsås.Resultatet blir en mild ägg- och laxröra med tydlig dill- och senapssmak. God att bjuda på mörkt bröd som inledning till middagen eller som kvällsmacka.Börja med såsen. Rör samman äggula, dill, socker och senap. Vispa ner oljan i omgångar. Smaka av med vinäger.Hacka hårdkokt ägg, lök och dill. Rensa och skär rökt och gravad lax i små bitar. Blanda allt med hovmästarsåsen. Ställ kallt i minst en timme. Serveras som förrätt eller vickning på mörkt bröd och dekoreras med dill före servering.
Recept
4 personer
3 hårdkokta, hackade ägg50 g kallrökt lax100 g gravad lax1 hackad rödlökdillTill hovmästarsåsen:
1 äggula1 msk strösocker1 1/2 msk hackad dill1 msk svensk senap5 msk rapsolja1/2 tsk vinägerTill serveringen:
4 skivor mörkt bröddill till garnering
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om