Halstrad lax med gräslökssås

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-04-15 07:44
Vi firar den ljusa årstidens återkomst med lax. Festlig och lättlagad, nästan som riktig sommarmat.Laxen kan förberedas och sedan bara värmas i ugn några minuter. Praktiskt om man inte vill stå i köket mer än nödvändigt.Dela filén i portionsbitar. Koka upp vatten, torrt vitt vin och grädde i en kastrull. Red av med maizena löst i vatten. Tillsätt koncentrerad kycklingfond och sjud såsen sakta utan lock i fem minuter. Smaka av med fint skuren gräslök, salt och vitpeppar.Hetta upp en stekpanna och lägg i minimalt med fett. Lägg i laxbitarna och sänk värmen något. Efter en minut vänds fisken och halstras färdigt, vilket normalt tar två till tre minuter minuter.Slå lite sås på varma tallrikar och lägg upp laxen. Garnera med en klick löjrom, dill och grönsaker. Bjuds med kokt potatis eller buljongkokt vildrisblandning.
Recept
4 personer
600 g laxfilésalt och pepparsmörTill såsen:
2 dl vatten1/2 dl torrt vitt vin2 dl gräddemaizena1 msk konc. kycklingfondsalt och peppar3 msk hackad gräslök100 g löjromdillTill servering:sockerärter, broccolibuketter, blandade salladsblad, tomater eller sparrisvildrisblandning
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om