Halstrad lax med tandooriyoghurt

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-08-01 04:00
Tandoorikyckling känner de flesta till. Vi räknar tandoori som en krydda, men egentligen är det en krukliknande ugn som används i det indiska köket.
Den röda kryddblandning som används till tandoorikyckling finns att köpa färdig. Här använder vi den som smaksättning till väl avrunnen yoghurt. Yoghurten, som nästan blir som vispad grädde i konsistensen, bjuds till halstrad lax.
Tryck ner ett kaffefilter i en sil. Sätt silen i en skål och häll i yoghurten. Ställ kallt ett par timmar så yoghurten blir riktigt tjock innan den smaksätts med färdig tandoorikrydda.
Halstra laxen med ytterst lite smör och rapsolja i stekpanna. Salta och peppra. Lägg upp fisken på salladsbädd och toppa varje bit med en klick tandooriyoghurt och varma grönsaker.



Ris och citron är goda tillbehör.
4 personer
4 portionsbitar lax, minst 150 g styck
salt och svartpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till tandooriyoghurten:
2 dl turkisk yoghurt (ca 10 % fetthalt)
1/2 msk tandoorikrydda
Till serveringen:
strimlad sallad, gärna blandade sorter
varma grönsaker, exempelvis broccoli och grön sparris
citron
basmatiris
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om