Halstrad lax med tandooriyoghurt
Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Den röda kryddblandning som används till tandoorikyckling finns att köpa färdig. Här använder vi den som smaksättning till väl avrunnen yoghurt. Yoghurten, som nästan blir som vispad grädde i konsistensen, bjuds till halstrad lax.
Tryck ner ett kaffefilter i en sil. Sätt silen i en skål och häll i yoghurten. Ställ kallt ett par timmar så yoghurten blir riktigt tjock innan den smaksätts med färdig tandoorikrydda.
Halstra laxen med ytterst lite smör och rapsolja i stekpanna. Salta och peppra. Lägg upp fisken på salladsbädd och toppa varje bit med en klick tandooriyoghurt och varma grönsaker.
Ris och citron är goda tillbehör.
4 personer
4 portionsbitar lax, minst 150 g styck
salt och svartpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till tandooriyoghurten:
2 dl turkisk yoghurt (ca 10 % fetthalt)
1/2 msk tandoorikrydda
Till serveringen:
strimlad sallad, gärna blandade sorter
varma grönsaker, exempelvis broccoli och grön sparris
citron
basmatiris
4 portionsbitar lax, minst 150 g styck
salt och svartpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till tandooriyoghurten:
2 dl turkisk yoghurt (ca 10 % fetthalt)
1/2 msk tandoorikrydda
Till serveringen:
strimlad sallad, gärna blandade sorter
varma grönsaker, exempelvis broccoli och grön sparris
citron
basmatiris
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!