Han har öppnat tre olika restauranger i stan – på tre månader

Då var det dags igen. Krögaren Nick Webster har nu öppnat sin tredje restaurang på lika många månader och den här gången satsar han på maten som han växte upp med.

Pizza, nästa. Krögaren Nick Webster har öppnat tre restauranger i samma kvarter.

Pizza, nästa. Krögaren Nick Webster har öppnat tre restauranger i samma kvarter.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2025-01-03 19:00

Kvarteret Kopparhammaren har tidigare haft hyresgäster inom restaurangbranschen som inte blivit speciellt långvariga. Det skrämmer inte Nick Webster som har valt att öppna tre olika krogar i området, inom loppet av några månader.

– Nej, det oroar mig inte. Det var helt andra tider, mitt i en pandemi, och med andra koncept. Det har alltid varit vår plan att öppna flera ställen, men det tog längre tid än vi hade tänkt på grund av covid-19.

undefined
Pizza, nästa. Krögaren Nick Webster har öppnat tre restauranger i samma kvarter.

Vi har tidigare berättat om Nick Websters restauranger Tapas Tapas och Mexicali. Nu har även Pizza Kitchen öppnat i kvarteret.

– Det ena ledde till det andra och det tredje. Nu har vi möjligheten att erbjuda våra gäster en gemensam uteservering på innergården Koppartorget när det blir varmare väder. I sommar kommer vi att testa och se om det fungerar.

Är det en ekonomisk chansning att öppna tre restauranger på så kort tid?

– För vår del blir det egentligen billigare än om vi haft etableringar på olika platser med tanke på personal och leveranser. Dessutom kan jag vara mer effektiv i stället för att sitta i en bil hela dagarna och åka runt till alla restaurangerna. Nu är allt på samma plats och jag kan vara mer tillgänglig.

– Vi har anställt några redan och vi kommer att behöva fylla på med några till. Vi är 18 stycken just nu och räknar med att vi blir strax över 20 anställda. 

undefined
Restaurangerna kommer att ha en gemensam uteservering på innergården Koppartorget under sommaren.

De tre nyöppnade restaurangerna ligger i princip vägg i vägg och den stora frågan är om de konkurrerar med varandra om gästerna.

– Jag ser det inte så alls. Människor brukar sällan gå tillbaka till samma restaurang varje gång. Våra ställen har helt olika koncept och det beror helt på vad man är sugen på från dag till dag. Det viktigaste för oss alla som är verksamma här, är att Norrköping betraktas som en bra matstad för att locka även människor som inte bor här, säger Nick Webster.

Att den nya krogen fokuserar på pizza och pasta är allt annat än konstigt, med tanke på Nick Websters bakgrund.

– Det finns en lång historia i min familj när det gäller italienska restauranger. Min farbror, som kommer från Italien, fick in oss i branschen. Jag jobbade en hel del med pizza och pasta när jag var yngre och de senaste 15 åren har jag tänkt på att öppna ett eget ställe.

Norrköping har relativt många pizzerior, hur kommer ni att vara annorlunda?

– Vi vill göra något eget. Vi är inte en italiensk eller amerikansk pizzeria utan man kan nog säga att vi är en hybrid mellan de olika stilarna som redan finns. Man kan säga ett mellanting mellan napolitansk och surdegspizza.

undefined
"Jag har ätit en hel del pizza i Norrköping och så klart på andra ställen runt om i världen", säger Nick Webster.

Vad tycker du om den "klassiska" svenska pizzan?

– Jag har ätit en hel del pizza i Norrköping och så klart på andra ställen runt om i världen. Det som skiljer oss mest är nog vad man lägger på pizzan och där kommer man att hitta ingredienser från våra andra restauranger, som till exempel spansk skinka i stället för italiensk. Jag är öppensinnad, men jag har inte testat banan och curry på pizzan ännu. Men det ska jag, det är på min lista, säger Nick Webster och ler stort.

Ananas då?

– Jag vet att den har ett dåligt rykte, men vår åttaåriga sons favoritpizza är ananaspizza med skinka. Vi har en sådan på menyn och har vi döpt den efter honom. Alla pizzorna på menyn är uppkallade efter anställda eller personer nära mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!