Har allt hon kan önska sig
Hon är en betydligt bättre skådespelare än golfspelare. Men det är framförallt som dr Quinn vi känner henne, skådespelerskan och TV-drottningen Jane Seymour.
-Jag är vid det här laget väl bekant med den svenska floran och faunan, pustade och skrattade om vartannat en matt Jane Seymour, när hon efter många, många slag äntligen var framme vid det nittonde hålet.
Om det inte gick så bra för jumbon Jane, gick det desto bättre för hennes make, regissören James Keach, som kom tvåa.
-Men den egentliga vinnaren hoppas jag är Röda Korset, anmärkte fyrabarnsmamman Jane Seymour, Unicef-ambassadör sedan många år och bland annat starkt engagerad i den amerikanska motsvarigheten till vårt Bris.
<p><b><font size="2">Emma i Onedinlinjen</font></b>
Den som hade lyckan att få uppleva 70-talets stora engelska TV-serie Onedinlinjen minns säkert den vackra men odrägligt bortskämda Emma Callon.
Spelad av 20-åriga Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg - sedermera omdöpt till det mera lätthanterliga Jane Seymour.
Hon är född och uppväxt i Hayes på engelska sydkusten som den mellersta av tre systrar. Pappa Frankenberg, numera död, var läkare av polskjudisk härkomst.
Mamma Mieke, fortfarande i livet, en holländsk sjuksköterska, som under andra världskriget arbetade i Indonesien, där hon tillfångatogs och satt tre år i japanskt koncentrationsläger innan hon lyckades fly till England.
-Där träffade hon pappa som fått uppleva att tre av hans syskon gasades ihjäl av Hitler, har Jane Seymour berättat.
Med den bakgrunden var det ingen större svårighet att göra en övertygande rolltolkning som judinnan Natalie Henry i det stora krigseposet och tv-serien Krig och hågkomst, som klistrade fast oss vid tv-apparaterna i början på 90-talet.
Jane Seymour både Golden Globe- och Emmy-nominerades för rollen som blev hennes stora genombrott i USA.
Där hade man upptäckt henne redan i mitten på 70-talet, när hon gjorde den kortspelande fresterskan i Leva och låta dö, Roger Moores debutfilm som James Bond.
<p><b><font size="2">Utvikt i Playboy</font></b>
Något som också ledde till att Bond-bruden Jane blev utvikningsflicka i herrtidningen Playboy.
-Efter det fick jag inte längre några roller hemma i England så jag var tvungen att flytta till USA. Rollen i Krig och hågkomst betydde att jag blev erkänd som seriös skådespelerska, fastslår Jane Seymour
Hon som ibland kallas "TV:s svar på Meryl Streep" har gestaltat många starka kvinnor. Till exempel Marie Antoinette i French Revolution, Maria Callas i Onassis, Cathy i Öster om Eden.
Mycket uppmärksammad blev också Jane Seymours insats i The true story of Fanny Kemble som hade premiär i amerikansk TV i fjol.
Historien som har verklighetsbakgrund, utspelar sig under 1850-talet och handlar om en engelsk skådespelare som gifter sig med en plantageägare från amerikanska Södern.
<p><b><font size="2">Initiativförmåga</font></b>
Som Fanny får Jane Seymour återigen visa prov på det mod och den initiativförmåga som gjort Dr Quinn, inspelad åren 1993-1995, till en av världens mest älskade och repriserade TV-serier.
-Doktor Quinn slutar aldrig upp med att gå ronden, skojar Jane Seymour men blir allvarlig när hon berättar om den kvinna, "den starkaste av dem alla", som hon också gärna skulle vilja gestalta på film:
-Min mamma. Det hon upplevde under kriget är ett slående bevis på att verkligheten i dramatik ofta överträffar dikten många gånger om.
Att hon gör allvar av planerna ligger inom det möjligas gräns. Den mycket välbeställda Jane Seymour och hennes man har ett eget framgångsrikt filmproduktionsbolag hemma i Los Angeles.
<p><b><font size="2">Bor på herrgård</font></b>
Efter att just avslutat inspelningen av thrillern Blackout i Kanada, har paret Seymour-Keach nu flugit till England och Janes älskade "fritidshus". En herrgård med 500-åriga anor, 40-talet rum, ridstall och stora ägor, beläget utanför Bath väster om London.
Här har hon samlat sin stora släkt, inklusive mamma Mieke, 87, för att fira 50-årsdagen med ett stort familjekalas.
-Jag önskar ingenting i present, jag har fått allt någon kvinna rimligen kan önska sig.
-Men jag delar gärna med mig av mitt motto, som går ut på att varje dag försöka leva på ett sådant sätt att man inte ska behöva ångra sig om livet tar slut i morgon, hälsar Jane Seymour.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!