Vid de nybyggda husen på Nya Torget öppnar på onsdag en ny restaurang. Grekiska Grill & Bar blir granne med det nyrenoverade torget.
– Vi tyckte Norrköping var intressant, det har vi ansett länge, säger Zeki Yalcin, vd för restaurangkedjan.
Den första restaurangen öppnade de i Södertälje 1995, och 2002 blev de en franchise. Norrköping är den 27:e restaurangen de öppnar.
Zeki berättar att han har varit i Norrköping ett par gånger förut men inte hittat ett bra läge.
– Men så för ett år sedan dök detta upp, och det ville vi inte missa. Det är fina lokaler med stora fönster, och så såg jag torget med möjligheter till en fin uteservering.
Han nämner också kommunens framtidsplaner med tågstationen och hamnen som ska inkluderas i stadslivet.
– Så de bitarna passade. Stadens puls kommer att dras hitåt, staden växer.
Lokalen är på 367 kvadratmeter och tar upp till 120 sittplatser. På baksidan planerar de att ha bokningar som till exempel konferens, mindre bröllop eller större after work.
– Vi ska köra luncher också. Det blir medelhavsinspirerad husmanskost, säger Amin Harmouche, restaurangchef.
Totalt ska fjorton personer jobba här, och alla utom två är rekryterade från Norrköping.
– Vi vill först och främst ta folk från samma kommun, det är sällan vi tar med folk utifrån, säger Amin.
Personalen utbildas innan de sätts i arbete.
– Även serveringspersonalen. Alla måste veta allt om vad vi serverar, säger Zeki.
Zeki berättar att de försöker köra så mycket lokalproducerat det går, men ibland är det svårt.
– Lammfiléer till exempel. Alla våra restauranger använder 20 ton om året. Så mycket finns det inte i Sverige att tillgå, säger han.