Helstekt entrecôte med trippelpepparsås

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-11-09 00:05
Helstekt entrecôte är favoritmat för alla som gillar rött eller rosa kött. Bjud gärna sås med tre sorters peppar till.Många har fastnat i vanan att alltid steka kött i portionsbitar. Helstekning ger saftigare kött och lägre kostnad.Putsa och gnid in köttet med salt, vitpeppar, vitlökspulver och timjan. Bryn köttet runt om i smör och olja. Stick in en stektermometer och stek i 175 graders ugn till dess kärntemperaturen är 58-62 grader (röd/rosa till nästan genomstekt). Låt köttet vila i folie några minuter innan det skivas upp. Krossa och smörfräs peppar och dragon i kastrull. Pudra över vetemjöl och rosta lätt i en minut. Pudra över lökpulver och späd med rött vin, vatten och grädde. Slå i koncentrerad kalvfond och koka upp. Sjud såsen i 8 minuter. Färga såsen med sojakulör. Smaka av med salt.
4 personer
800 g entrecôte i bitsalt och vitpeppar1 tsk vitlökspulver1 tsk timjansmör och rapsoljaTill såsen:
1 msk vardera av torkad rosépeppar, grönpeppar och svartpeppar1 tsk dragon, torkad1 1/2 msk smör1 1/2 msk vetemjöl1 tsk lökpulver1 dl rött vin2 dl vatten1 dl grädde1 msk konc. kalvfondsojakulörsalt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om