Helstekt falukorv med skånsk senapssås och potatismos

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-12-17 00:16
Helstekt falukorv är praktisk mat. Korven i ugnen, sås och potatis på spisen och det tar bara 20 minuter att laga. Skånsk senap är god i matlagning eftersom den är snål på den i sammanhanget knepiga ättikan. Senapssmaken blir ren och utan syrligt inslag. Här ger vi dessutom korven en topping med mortelstötta senapsfrön. Inte nödvändigt, men gott.Stöt senapsfröna i mortel. Dra skinnet av korven och snitta den. Lägg korven i ugnsfast form och strö över senapsfrökrosset. Stek korven 20 minuter i 200 graders ugn.Skala och skär potatisen i bitar som kokas mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och mosa potatisen. Vispa upp med varm mjölk. Smaka av med salt och peppar samt en smörklick om du vill.Fräs smör och mjöl i kastrull. Späd med mjölk och klicka i senap. Sjud såsen i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Recept
För 4 personer
600 g falukorv1 msk rapsolja1 1/2 msk gult senapsfröTill såsen:
1 msk smör1 msk vetemjöl3 1/2 dl mjölk2 msk skånsk senapTill moset:
1 kg potatis, mjölig sort1 1/2 dl mjölksalt och peppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om