Helstekt fläskfilé med sötsur sås
Foto: Fotograf saknas!
i folie. Vänta 5-10 minuter innan det skivas upp för att få extra saftigt kött.Koka upp vatten, chilisås och kalvfond. Tillsätt socker och red lätt med maizena. Sjud såsen 5 minuter och smaka av med vin-äger, salt eller fisksås (som ersätter salt i thailändskt kök) och peppar. Serveras med ris, varma grönsaker och gärna lime och ananas som tillbehör. Fredagsfest.
Recept
4 personer
600 g fläskfilésalt och pepparröd curry (thailändsk, torkad krydda)Till såsen:3 dl vatten2 dl chilisås på tomatgrund1 msk konc. kalvfond1 1/2 msk strösocker1-2 msk vitvinsvinägermaizenasalt (eller fisksås) och peppar
600 g fläskfilésalt och pepparröd curry (thailändsk, torkad krydda)Till såsen:3 dl vatten2 dl chilisås på tomatgrund1 msk konc. kalvfond1 1/2 msk strösocker1-2 msk vitvinsvinägermaizenasalt (eller fisksås) och peppar
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!