Helstekt fläskfilé med sötsur sås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-03-07 00:15
Sötsur sås passar till det mesta, allt från kött och fisk till helt vegetariska rätter. Här är det helstekt fläskfilé som bjuds med den syrliga såsen.Såskoket fixar man lätt med helt vanliga ingredienser. Köttet steks i ugn samtidigt som riset kokar. Snabbt, lätt och gott, precis som man vill ha det på fredagskvällen.Putsa och bryn fläskfilén runt om i panna. Krydda och efterstek köttet i 175 graders ugn cirka 15-16 minuter. Ta ut köttet och linda det
i folie. Vänta 5-10 minuter innan det skivas upp för att få extra saftigt kött.Koka upp vatten, chilisås och kalvfond. Tillsätt socker och red lätt med maizena. Sjud såsen 5 minuter och smaka av med vin-äger, salt eller fisksås (som ersätter salt i thailändskt kök) och peppar. Serveras med ris, varma grönsaker och gärna lime och ananas som tillbehör. Fredagsfest.
Recept
4 personer
600 g fläskfilésalt och pepparröd curry (thailändsk, torkad krydda)Till såsen:3 dl vatten2 dl chilisås på tomatgrund1 msk konc. kalvfond1 1/2 msk strösocker1-2 msk vitvinsvinägermaizenasalt (eller fisksås) och peppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om