Helstekt fläskytterfilé med chipspotatis

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2009-06-12 00:16
Helstekt kött sköter sig själv när det väl kommit in i ugnen. Det frigör tid för att fritera skivad potatis.Mörad fläskytterfilé kan tillagas som fläskfilé och blir gott med rosmarin.
Gör så här:
1. Putsa bort fettkappan och gnid in köttet med stött rosmarin, salt och peppar. Bryn köttet runt om i panna och efterstek cirka 15-20 minuter i 175 graders ugn. Låt köttet vila några minuter innan det skivas upp.2. Sky från köttet blandas med vatten och grädde i en kastrull. Koka upp, red med maizena, tillsätt fond och sjud i 5 minuter. Salta och peppra.3. Skiva potatisen, gärna med räfflad kniv, i 3-4 mm tjocka skivor som friteras gyllenbruna i 170-gradig olja. Var försiktig och lämna inte oljan utan uppsikt. Låt potatisen rinna av på hushållspapper. Krydda med grillkrydda.4. Grilla tomater toppade med riven pepparrot och paprikapulver i ugnen.
Recept
Till 4 personer
700 g mörad fläskytterfilénågra kvistar färsk rosmarinsalt och pepparsmör och rapsoljaTill såsen:2 dl grädde3 dl vattenmaizena1 1/2 msk kalvfondsalt och pepparTill potatisen:12 vinterpotatisar1 liter friteringsoljagrillkryddaAtt äta till:2 stora tomater1 msk riven pepparrotpaprikapulver
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om