Helstekt kalkonfilé med wokgrönsaker

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-08-19 07:40
Kalkonfilé är som klippt och skuren att steka hel i ugn. Servera det magra köttet med marinerad potatis och wokgrönsaker.Som alltid när det handlar om fågel ska köttet stekas genom, men samtidigt inte överstekas för då blir det hur torrt som helst. Tvätta och dela potatisarna i stora oskalade klyftor som kokas i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Slå av vattnet och tippa upp potatisen på ugnsfast fat. Ringla över ett par matskedar kryddig grillolja och vänd runt.Bryn kalkonfilén runt om med rapsolja i stekpanna eller gryta. Krydda med pepparblandning och salt. Avsluta med 1 matsked grillolja och lyft över köttet till fatet med potatis. Sätt in allt i 175 graders ugn. Beräkna stektiden till cirka 15 minuter. Woka grönsakerna med rapsolja. Fördela potatis och wokgrönsakerna på talltikar och toppa med skivat kött, salladsblad och solrosfrön.
Recept
För 4 personer
600 g kalkonfilé600 g fast potatis2+1 msk grilloljasalt och blandad peppar (vit-, svart-, grön- och rosé)rapsolja1 påse wokgrönsaker, ca 500 g1 påse färdig salladsblandningrostade solrosfrön
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om