Helstekt kalvrygg med tomat- och grönsaksragu

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-07-22 00:15
Tomater är ett måste i italienska kök. Solmogna tomater med extra mycket smak är grunden.Bästa genvägen till en god tomatsås på våra breddgrader är att köpa en färdig pastasås. Putsa köttet och gnid in det med olivolja, salt och grovmald vitpeppar. Bryn köttet runt om i panna och efterstek till 60 graders kärntemperatur i 175 graders ugn, alternativt grilla över fin glöd.Skär zucchini och paprikor i bitar. Dela lökarna på mitten. Skiva champinjonerna. Bryn grönsakerna i olivolja. Salta och peppra lätt. När de fått färg tillsätts tomatsåsen och allt kryddas upp med färsk salvia. Det färdigstekta köttet får vila i folie några minuter innan det skivas upp. Fördela grönsaksragun på tallrikar och toppa med kött, örter och grönsaker. Potatis behövs inte till den här rätten.
Recept
För 4 personer600 g putsad kalvrygg
eller biffrad1 msk olivoljasalt och vitpepparTill grönsaksragun:8-10 små lökar1 zucchini1 grön paprika1 röd paprika10 champinjoner3 dl tomatsås (färdig pastasås)olivolja, salt och peppar1 kruka salviaTill servering:lättkokt blomkålsvarta olivercocktailkapriskörbärstomater
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om