Helstekt lammytterfilé med vinbräserade grönsaker

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-09-24 00:15
Lyxig och lättlagad lammytterfilé med enkla tillbehör och inte minst färska örter är mat som ligger rätt i tid just nu.Lammytterfilé är dyrt kött men serverar man rikligt med grönsaker till kan man snåla med mängden kött. Dela respektive skär grönsakerna i buketter och bitar. Bryn grönsakerna med olja i ganska het panna. Sänk värmen och slå på vin, vatten och fond. Låt allt sjuda sakta några minuter så råheten går ut utan att grönsakerna blir tråkigt mjuka. Krydda med salt, peppar och hackad persilja.Krydda lammytterfiléerna med salt, peppar och hackad rosmarin. Bryn köttet runt om i het panna med lika delar smör och olja. Sänk värmen och efterstek cirka 3-4 minuter per sida. Låt köttet dra några minuter innan det skivas upp.
Recept
För 4 personer
500 g putsad lammytterfilé1 msk färsk rosmarinblandade grönsaker, ex. broccoli, zucchini, gul lök, svamp, purjolök, tomat1 vitlöksklyfta1 msk konc. kalvfond1 dl rödvin1 dl vattenpersiljasmör och olivolja
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om