Hjortronparfait

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-09-11 00:15
Desserten är på väg tillbaka efter några år i skamvrån. Överraska de dina med hemlagad hjortronparfait redan nu i helgen.Parfait låter som överkurs förbehållet proffskockar och andra som kan sitt kök utan och innan. Men i praktiken kan alla vispa ihop en parfait. Grundreceptet är enkelt och sedan är det bara att smaksätta med likör, frukt eller enbart kryddor, allt efter tycke och smak.Prova gärna att göra en hjortronparfait. Färska bär är självklart bäst, men det går snudd på lika bra med frysta. Snitta och skrapa ur vaniljstången. Vispa äggulor, socker och de smakrika fröna från vaniljstången på mycket låg värme. Vispa till dess massan blir fluffig, cirka 6-8 minuter. Lyft kastrullen från spisen och fortsätt vispa till dess massan blir sval. Rör ner grovt hackade hjortron, likör och vispad grädde. Klä en rak sockerkaksform med plastfilm. Häll ut parfaitmassan i formen och ställ in i frysen. Parfaiten är färdig att servera efter cirka 5-6 timmar.
Recept
För 4 personer
4 äggulor1 1/2 dl florsocker1 vaniljstång3 1/2 dl grädde1 msk citruslikör (kan uteslutas)100 g hjortron
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om