Högtryck på årets stora pizzaätardag

Inget undantag den här nyårsdagen. Pizzorna gick åt som smör i solsken och bagarna jobbade för högtryck.

Stressigt. Det går undan bakom disken, när Iris, Linos, Jackob och Antonio bakar pizzor på den stora pizzaätardagen.

Stressigt. Det går undan bakom disken, när Iris, Linos, Jackob och Antonio bakar pizzor på den stora pizzaätardagen.

Foto: Matz Glimhed

Norrköping2016-01-02 02:00

– Vi säljer nog dubbelt så bra den här dagen mot en vanlig fredag, kanske det blir 350-400 beställningar, säger Noel Khamis, som tillsammans med hustrun Nahrin Kahmis, äger och driver Albrekts pizzeria på Albrektsvägen.

När NT hälsar på under nyårsdagen, den stora pizza­ätardagen, är klockan närmare tre på eftermiddagen och kunderna börjar strömma in på allvar. Åtskilliga kartonger levereras över disken med ett ”gott nytt år” .

– Nu har kunderna vaknat och börjar bli hungriga. Bäst går kebabpizzan. Den är mättande, med kött och sallad på, säger Noel Kahmis, medan de fem övriga pizzabagarna läser på beställningslapparna och tar i tu med ­nästa leverans.

Men några extra anställda för den här dagen har paret Kahmis inte behövt ta in.

– Vi klarar oss ändå, säger Nahrin Kahmis och räcker över en familjepizza till en väntande kund. Då har maken redan hunnit ställa sig vid ugnen för att bistå när nästa är klar.

Äter ni själva pizza just den här dagen?

– Ja, min favorit är kebab­pizzan, säger Noel Khamis.

– Min är Husets pizza, med oxfilé, champinjoner och bearnaisesås, säger Nahrin Kahmis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om