Honungsglaserad lax

Foto: Dan Strandqvist

Norrköping2009-06-30 00:15
Låt den stekta laxen glänsa med hjälp av honung. Inga stora mängder, utan bara så mycket att smak och utseende blir just glänsande.Som sig bör så här års bjuds laxen på en bädd av pinfärska grönsaker. Förkoka lätt, woka och servera grönsakerna med spänsten kvar.
Gör så här:
1. Förbered grönsakerna. Skölj och skala vid behov. Dela dem i mindre buketter, klyftor eller bitar.2. Koka upp vatten och sjud hårda grönsaker bara så mycket att råheten försvinner.3. Smält samman honung, citronsaft och smör i en kastrull på svag värme. Dela laxfilén i portionsbitar. Stek laxen i lika delar smör och rapsolja cirka 3 minuter per sida. Salta och peppra lätt. Dra pannan från värmen och pensla med honungsblandningen.4. Woka grönsakerna i olja någon dryg minut i öppen panna. Salta.5. Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med laxen. Kokt potatis smakar bäst till.
Recept
För 4 personer
600 g skinn- och benfri laxfilésalt och pepparsmör och rapsolja till stekningTill penslingen:1 msk honung1 msk citronsaft1 msk smält smörTill woken:Blandade färska grönsaker som broccoli, bönor, mangold, morötter och rödlök2-3 msk oljaflingsaltAtt äta till:
kokt potatis
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om