Honungsglaserad lax
Foto: Dan Strandqvist
Gör så här:
1. Förbered grönsakerna. Skölj och skala vid behov. Dela dem i mindre buketter, klyftor eller bitar.2. Koka upp vatten och sjud hårda grönsaker bara så mycket att råheten försvinner.3. Smält samman honung, citronsaft och smör i en kastrull på svag värme. Dela laxfilén i portionsbitar. Stek laxen i lika delar smör och rapsolja cirka 3 minuter per sida. Salta och peppra lätt. Dra pannan från värmen och pensla med honungsblandningen.4. Woka grönsakerna i olja någon dryg minut i öppen panna. Salta.5. Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med laxen. Kokt potatis smakar bäst till.
Recept
För 4 personer
600 g skinn- och benfri laxfilésalt och pepparsmör och rapsolja till stekningTill penslingen:1 msk honung1 msk citronsaft1 msk smält smörTill woken:Blandade färska grönsaker som broccoli, bönor, mangold, morötter och rödlök2-3 msk oljaflingsaltAtt äta till:
kokt potatis
600 g skinn- och benfri laxfilésalt och pepparsmör och rapsolja till stekningTill penslingen:1 msk honung1 msk citronsaft1 msk smält smörTill woken:Blandade färska grönsaker som broccoli, bönor, mangold, morötter och rödlök2-3 msk oljaflingsaltAtt äta till:
kokt potatis
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!