Hummersoppa

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-10-12 01:05
Hummersoppa är lyxmat men fryst hummer duger bra och ostpinnarna görs av fryst smördeg.Pensla smördegsskivorna med ägg. Strö över riven ost och lägg ihop med osten i mitten. Skär remsor som vrids och penslas med ägg. Grädda sex minuter i 225 graders ugn.Hacka morot, lök och purjo. Fräs grönsaker och skaldjurskal med olivolja i kastrull. Rör i tomatpuré, fänkål, vin, vatten och buljongtärning. Koka hårt utan lock i 10 minuter. Sila och kasta skal och grönsaker.Fräs smör och mjöl
i kastrull. Späd med vatten och grädde. Koka upp och sjud fem minuter. Tillsätt avkok, värm och smaka av med salt, cayenne och madeira. Lägg hummerkött i varma tallrikar. Slå på soppan och bjud ostpinnar till.
4 personer
Till grunden:
1 liter hummer- eller räkskal1 morot1 gul lök1 bit purjolök2 msk olivolja1 krm fänkål2 msk tomatpuré2 dl vitt vin1 liter vatten1 fiskbuljongtärningTill soppan:4 msk smör 4 msk vetemjöl5 dl vatten3 dl gräddesalt ett uns cayennepeppar2-3 msk madeiraTill servering:1 hummer2 plattor smördeg1 ägg1 dl riven ost
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om