Hummersoppa
Foto: Fotograf saknas!
i kastrull. Späd med vatten och grädde. Koka upp och sjud fem minuter. Tillsätt avkok, värm och smaka av med salt, cayenne och madeira. Lägg hummerkött i varma tallrikar. Slå på soppan och bjud ostpinnar till.
4 personer
Till grunden:1 liter hummer- eller räkskal1 morot1 gul lök1 bit purjolök2 msk olivolja1 krm fänkål2 msk tomatpuré2 dl vitt vin1 liter vatten1 fiskbuljongtärningTill soppan:4 msk smör 4 msk vetemjöl5 dl vatten3 dl gräddesalt ett uns cayennepeppar2-3 msk madeiraTill servering:1 hummer2 plattor smördeg1 ägg1 dl riven ost
Till grunden:1 liter hummer- eller räkskal1 morot1 gul lök1 bit purjolök2 msk olivolja1 krm fänkål2 msk tomatpuré2 dl vitt vin1 liter vatten1 fiskbuljongtärningTill soppan:4 msk smör 4 msk vetemjöl5 dl vatten3 dl gräddesalt ett uns cayennepeppar2-3 msk madeiraTill servering:1 hummer2 plattor smördeg1 ägg1 dl riven ost
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!