Indisk filésauté
Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Curry är en kryddblandning. Minst 12 olika kryddor, men ofta betydligt fler, ska ingå i en äkta curry. Indisk curry kan vara hur stark som helst. I våra svenska kryddburkar är curryn betydligt beskedligare.
Currysmaken blir bäst om kryddan får fräsa med fett, lök och äpple innan vätskan tillsätt.
Strimla kött, lök och paprikor. Skala och skär frukt och grönsaker till såsen i mindre bitar. Fräs bitarna med smör i kastrull. Tillsätt timjan och curry, pudra över mjöl och späd med buljong. Låt såsen sjuda sakta i 20 minuter. Sila såsen och tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar.
Stek kött, lök och paprika med olja. Vänd ner kött och grönsaker i såsen. Bjud sautén med ris och grönsaker.
4 personer
600 g fläsk- eller oxfilé
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
olja
Till currysåsen:
2 msk smör
5 persiljestjälkar
1 bit rotselleri
1 gul lök
1 syrligt äpple
1 krm timjan
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong från tärning
1 dl grädde
salt och peppar
600 g fläsk- eller oxfilé
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
olja
Till currysåsen:
2 msk smör
5 persiljestjälkar
1 bit rotselleri
1 gul lök
1 syrligt äpple
1 krm timjan
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong från tärning
1 dl grädde
salt och peppar
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!