Ingefärskryddad grönsakspytt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-01-25 00:15
Vegetarisk pytt är välgörande fri från gamla köttrester. Här är man fri att blanda i vad man vill och kryddningen kan bli nästan hur spännande som helst.Fast potatis, rödlök och färska örter blandas med syrligt äpple och fint riven ingefära. Knappast vad man förväntar sig i en pytt, inte ens om den är vegetarisk. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Skala och hacka lökarna. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Skala och riv ingefäran. Hacka hälften av timjan och all rosmarin.Lägg potatisen i durkslag och spola den under kallt vatten. Låt potatisen rinna av, gärna på handduk. Stek potatisen med olivolja i medelvarm panna ett par minuter. Rör då och då i pannan så potatisen inte bränner fast. Tillsätt lök och äpple och stek pytten till dess att potatisen börjar mjukna. Det tar cirka 7-8 minuter.Krydda med de hackade örterna, rivna ingefäran, salt och peppar. Lägg upp och garnera med timjan.
4 personer8-10 medelstora potatisar2 rödlökar3 syrliga, fasta äpplen1 msk riven, färsk inge-fära1 kruka färsk timjan3 kvistar färsk rosmarin1/2 tsk grovmald svartpeppar1 tsk havssaltolivolja till stekning
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om