Italienska köttbullar med tomatsås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-04-11 00:15
Vanlig köttfärs kan enkelt förvandlas till rena delikatessen. Det italienska kökets stora, mozzarellafyllda köttbullar, är ett bra exempel. Vill man efterlikna det italienska köket helt och fullt smaksätts färsen med riven parmesanost och vin.Fräs hackad lök med olivolja i kastrull. Pressa i vitlök och tillsätt krossade tomater. Sjud 10 minuter utan lock. Smaka av med tomatpuré, kycklingfond, basilika, persilja, salt och peppar.Låt ströbröd svälla med vin eller vatten. Blanda med köttfärs, parmesanost, kryddor och ägg. Skär mozzarella i tärningar. Forma små biffar. Lägg en bit mozzarella mitt på och vik ihop till köttbullar. Stek köttbullarna varsamt cirka 5 minuter så färsen blir genomstekt och mozzarellaosten börjar smälta.Serveras med tomatsås och pasta.
Recept
4 personer
500 g köttfärs3 msk ströbröd1 dl torrt vitt vin eller vatten3 msk hackad persilja1 tsk torkad salvia2 msk färskriven parmesanostsalt och svartpeppar1 ägg125 g mozzarellasmörTill såsen:500 g krossade tomater2 msk konc. tomatpuré1 msk konc. kycklingfond1/2 gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk basilika1 tsk hackad persiljasalt och peppar1 msk olivolja
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om